Zo verstop je jouw buik onder je kleding!

Vrouwen: we hebben allemaal wel iets waar we minder tevreden mee zijn aan ons lichaam. Voeten, bovenarmen, billen, borsten, benen of buik, het zijn allemaal lichaamsdelen die nooit zo zitten als we willen. Het hangt, is te dik of juist te dun of zitten kuiltjes in: niet erg charmant, dus we verstoppen het maar al te graag onder onze kleding.

Helaas gebeurt het vaak genoeg dat het ‘verstoppen’ verkeerd uitpakt. Als je namelijk niet weet wat je doet, kan je namelijk juist meer accent leggen op dat ene lichaamsdeel terwijl eigenlijk het tegenovergestelde de bedoeling was. In dit artikel gaat het over hoe jij jouw buik(vet) op de juiste manier kan ‘verstoppen’ onder je kleding en zelfverzekerd op stap kan!

Een van de meest voorkomende problemen bij middelbare mannen en vrouwen is buikvet. Niet een heel groot probleem, want dit kan je dankzij kleding goed wegmoffelen, maar het kan het dus ook erger maken. Wil je dat voorkomen?


Wat veroorzaakt buikvet?
Er zijn verschillende dingen waardoor er ineens meer vet rond je taille zit dan vroeger: hormonen, erfelijkheid of gewoon de ouderdom. Niets om je direct zorgen om te maken, maar je moet je wel realiseren dat als je taille groter word je ook een andere lichaamsbouw krijgt, namelijk: de appelvorm.

Zo verberg je jouw buik onder kleding:
1. draag geen strakke kleding over de buik.
Als je het beste wil maken van jouw lichaamsvorm, laat die strakke topjes dan maar snel varen. Kies daarvoor in de plaats tops die zijn gedrapeerd of ruches hebben verschillende lagen of peplumtoppen kunnen ook een goede optie zijn.

2. draag langere tops gecombineerd met een legging.
Dit is misschien een tip voor de jongere dames die graag hun buik willen verbergen, maar een legging sluit heerlijk op de buik en als je dat combineert met een lang shirt of tuniek heb je een fantastische outfit.

3. draag laagjes.
Verschillende laagjes kleding is je beste vriend als jouw lichaam een appelvorm is. je kunt vesten dragen, verticale patronen gebruiken en bijvoorbeeld een blouse onder een pullover dragen. Voor ieder wat wils!

4. draag corrigerend ondergoed.

Corrigerend ondergoed houdt alles bij elkaar waar het allemaal een beetje hangt. Het creëert dus de illusie van een slanke/strakke buik. Ideaal! Het zit niet heel erg lekker, dus als je er niet aan kan wennen: draag het dan bij speciale gelegenheden.

5. draag flatterende jurken.
Draag geen strakke jurken en richt je aandacht op jouw pluspunten. Kies dus een wat losser design of een uitlopend model.

6. draag donkere kleuren en verticale patronen.
Kies voor donkere kleuren en stoffen met verticale patronen, want felle kleuren en horizontale patronen kleden niet af, dus richt de aandacht op je buik.

Welke tips gebruik je al en welke kende je nog niet? Laat het weten onder het artikel en vergeet niet om het artikel te delen via Facebook en Pinterest.