Wetenschap zegt dat pizza als ontbijt best prima is

Het besef dat je eindelijk een volwassene bent, komt niet wanneer je je eerste gasrekening betaalt, je eerste tapijt koopt of zelfs je eerste kind krijgt. Nee, het beslissende moment waarop je als volwassene voor het echte leven gaat, is wanneer je uiteindelijk beseft dat je een pizza kunt eten als ontbijt en niemand je kan stoppen.


Er is echter altijd dat zeurende idee in je achterhoofd, terwijl je je 5e plak gevuld met gevulde korst in je mond propt om 8.30 uur, dat misschien, misschien, niet de gezondste manier is om je dag te beginnen.

Dat is gewoon gezond verstand, toch? Pizza is slecht voor je. Misschien wel, maar als je het naast een kom ontbijtgranen beoordeelt, is het eigenlijk niet zo erg.

“Je zult er misschien versteld van staan ​​dat een gemiddeld stuk pizza en een kom ontbijtgranen met volle melk bijna dezelfde hoeveelheid calorieën bevatten,” verklaarde Chelsey Amer aan The Daily Meal.

“Pizza pakt echter een veel grotere proteïnepunch in, waardoor je de hele ochtend verzadigd raakt en verzadigd.”

Hoor dat? Niet alleen is een plak pizza net zo slecht voor je als een kom ontbijtgranen, maar het is beter om je de hele ochtend van snacken te houden. Al met al maakt dat pizza tot een volkomen redelijke ontbijtsnack, voor zover het de wetenschap betreft.

Deel dit zodat de rest ook op de hoogte is 😉