WAAAT. DIT drankje schijnt net zo erg te zijn als cocaïne!

Vind jij energiedrankjes heel lekker en drink je dit ook wel eens in combinatie met drank? Helaas is dit echt mega slecht voor je gezondheid. Alcoholische drankjes gemixt met energiedrank heeft zelfs hetzelfde negatieve effect als cocaïne. Best heftig, vind je niet?

Natuurlijk wist je vast al dat energiedrankjes niet heel goed zijn voor je lichaam, maar de combinatie met alcohol maakt het nog veel erger. Uit een nieuw onderzoek van Indiana Purdue Universiteit is gebleken dat de hersenactiviteit van mensen die alcohol gemixt met energiedrankjes hadden gedronken overeenkomt met die van mensen die cocaïne hebben gebruikt. “Het lijkt erop dat de twee dranksoorten elkaar tot een limiet duwen en invloed hebben op het gedrag en de neurochemie in de hersenen”, verklaart professor van Rijn.

Het gaat zelfs nog een stapje verder, want mensen die alcohol met energiedrankjes mixen, zouden zelfs meer kansen hebben om in de toekomst cocaïne te gebruiken. Als je namelijk eenmaal blootgesteld bent aan de invloeden, begin je eraan te wennen. Het onderzoek heeft zelfs bewezen dat mensen die alcohol in combinatie met cafeïne dronken, ongevoelig waren voor de effecten van cocaïne. Wij houden het voortaan gewoon gezellig op een wijntje. Jij ook?

Bron: Grazia