Studie toont aan dat personen die lang single blijven eigenlijk de perfecte partner zijn.

Je zou denken dat het ergste wat je kunt toegeven is dat je al meer dan 10 jaar single bent. Maar er bestaat heel wat onderzoek dat suggereert dat lange termijn singles eigenlijk de beste partners zijn. Ze zijn gelukkig en gezonder dan hun medemensen die een relatie hebben. Dit zijn zeven redenen om van de daken te schreeuwen dat je single bent. Niet letterlijk natuurlijk, je mag het ook stilletjes zeggen.

Singles hebben hechtere sociale banden

Een studie achterhaalde dat singles vaak hechter zijn met hun ouders, broers en zussen, vrienden, buren en collega’s. Dat was het geval bij zowel vrouwen als mannen.


Ze zijn meer succesvol

Onderzoek van data toonde aan dat singles meer persoonlijke groei kennen dan koppels, en ze geven niet zo snel op om zich te verbeteren in het leven.

Ze denken zelfstandiger

Singles zouden ook minder beïnvloed worden door anderen dan mensen die in een relatie zijn.

Singles zijn fitter

Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die nooit getrouwd waren meer aan lichaamsbeweging doen. Dat is vooral het geval voor mannen.

En ze zijn meer tevreden

Socioloog en auteur Eric Klinenberg zei dat de voordelen van single zijn de nadelen meer dan goed maken. Singles zouden meer tevreden zijn dan mensen in een relatie. Ze hebben actieve sociale levens en zijn geëngageerd in hun gemeenschap.

Singles zijn slanker

Een studie ontdekte dat 62 procent van de respondenten na de start van een relatie gemiddeld 6 kg bijkwamen. Dat komt wellicht door alle dessertjes. Bijna een derde van de koppels gaf aan dat hun voornaamste gezamenlijke activiteit televisie kijken is, en een vijfde zei dat eten hun favoriete bezigheid is.

En ze zijn gelukkiger

Vergeet elke film en boek dat je ooit gelezen hebt. Als je niet houdt van ruziemaken binnen een relatie, heeft onderzoek aangetoond dat je beter af bent zonder relatie.

Ben jij een happy single?