Slapend rijk worden? NASA betaald je 18.000 euro om 70 dagen in bed te liggen!

Slapend rijk worden, wie droomt daar nu niet van? NASA biedt je nu de kans om je droom waar te maken, ze geven je namelijk 18.000 euro als je je beschikbaar stelt als proefpersoon en 70 dagen in bed gaat liggen.

Moet je naar het toilet of wil je jezelf even wassen? Helaas, dat gaat niet: je zal dit vanuit je bed moeten doen. Alles wat je mag doen is lezen, slapen, spelletjes spelen en gebruik maken van je telefoon of computer.

Eigenlijk alles is toegestaan, zolang je maar blijft liggen.

Het doel van deze experimenten is om een gezonde en veilige manier te vinden voor astronauten die voor een langere periode de ruimte in gaan. Tot nu toe is de ‘’hoofd naar beneden’’ bedrust de beste manier om gewichtloosheid door de ruimte te stimuleren. Wanneer je gewichtloos bent betekent dit namelijk dat er geen enkele druk of gewicht op je spieren staat, dit is ongeveer hetzelfde als je in bed ligt. Deze methode van analyseren wordt al jaren toegepast om veranderingen te vinden die ontstaan tijdens een ruimtevaart.

Bekijk hieronder de video

Weet jij nog iemand hiervoor? Tag deze persoon

Er zitten drie kerntaken verbonden aan de studie:

1 ) Inzicht in hoe je veranderende fysiologie in de ruimte van bepaalde invloed kan zijn op je missies.
2 ) Inzicht in de gevolgen van iemands fysiologische toestand van hun vermogen om te presteren in specifieke taken .
3 ) Het voorbereiden van tegenmaatregelen om eventuele bijzondere fysiologische omstandigheden tegen te gaan.

Er zijn twee studiegroepen binnen het experiment: De uitoefenende en de niet- oefenende groep.

De uitoefenende groep zal enkele lichamelijke oefeningen doen met speciale apparatuur dat liggend kan worden gebruikt. De niet-oefenende groep mag enkel liggen, met zo weinig mogelijk beweging. Het hele onderzoek duurt ongeveer 100 dagen, de duur hangt af van de studiegroep waar je in zit. In de eerste 13 dagen (voor de niet-oefenende groep) en de eerste 21 dagen voor de uitoefenende groep mag je je vrij bewegen in de faciliteit. Na deze periode mag je je bed niet verlaten voor 70(!) dagen. Enkel als je een speciale test moet doen mag je je bed uit, maar dit zal maximaal drie keer plaats vinden in die dagen.