Onderzoek toont aan dat het jongste kind het leukste is

Er zijn veel gezinnen met meerdere broertjes en zusjes in de familie. Je merkt vaak dat het jongste kind meestal het drukste is, daarnaast heeft het jongste kind veel vaker ruzie met oudere broers of zussen bijvoorbeeld tijdens een vakantie!

De een wilt gaan shoppen terwijl de ander het liefst wilt zwemmen. Uit onderzoek van YouGov is gebleken dat het jongste kind van het gezin in de meeste gevallen het leukste kind is van de familie.

Er zitten natuurlijk ook nadelen aan om de jongste te zijn. Je wordt er altijd mee geconfronteerd van ”0h jij bent het kleine broertje of zusje van…” Daarnaast ben je als jongste niet alleen de leukste thuis, maar in vergelijking met jouw oudere broers of zussen kom je wel tekort aan verantwoordelijkheidsgevoel. Als jongste kind heb je het gelukkig wel een makkelijker dan je oudere broers of zussen. In de meeste gevallen volg je jouw oudere broers en zussen wat hun al hebben gedaan, hierdoor ben je minder zenuwachtig, omdat het bij hun ook goed is gekomen. Maar om de oudste thuis te zijn, heeft natuurlijk ook zijn voordelen.

Hoe herken je jouw jeugd met je broers en zussen? Tag ze in het bericht om hun dit te laten weten! Vond je dit een leuk onderzoek? Laat het ons weten hoe het vroeger of momenteel bij jullie er thuis aan toe gaan en vergeet dit artikel vooral niet verder te delen met je vrienden en familie leden op Facebook.