Nieuw bewijs! Wijn helpt tegen depressies

Twee tot zeven glazen wijn per week “kan depressie te verminderen”

Dit bleek uit de resultaten van een onderzoek onder mensen die dagelijks een glaasje wijn dronken. Mensen die dagelijks 1 of 2 glazen wijn drinken hebben minder kans hadden op een depressie. Let op: het gaat hierbij wel om een kleine hoeveelheid wijn, maximaal 1 of 2 glazen per dag. De onderzoekers geven dan ook aan dat het drinken van 2 tot 7 glazen wijn per dag het risico op het krijgen van een depressie vermindert. Levensstijl of andere sociale factoren – burgerlijke staat, roken, voeding – hadden geen effect op de resultaten van het onderzoek.


Uit het onderzoek blijkt echter ook dat het drinken van meer dan 7 glazen wijn per dag de kans op het krijgen van een depressie juist zou kunnen verhogen. Het viel de onderzoekers wel op dat een hogere alcoholconsumptie per week vooral kon worden toegeschreven aan de mannen. 88 procent van de onderzochte mannen dronk meer dan 15 gram alcohol per dag.

Uit eerder onderzoek is al gebleken dat een matige alcoholconsumptie kan beschermen tegen hart- en vaatziekten. En volgens de onderzoekers is het waarschijnlijk dat de oorzaak van deze bescherming ook de reden is waarom matig alcoholgebruik de kans op het krijgen van een depressie kan verminderen. Het gaat hier voornamelijk om de alcohol die in wijn zit.

Een reden te meer om een extra wijntje te nemen! Vergeet niet dit bericht te delen met je vrienden.