HUH, Het is bewezen dat een uur in een warm bad gelijk staat aan sporten!

Lig je liever heel de dag in bed in plaats van sporten? Dan is dit misschien wel iets voor jou! Uit een onderzoek van Loughborough, dat afgelopen maand is gepubliceerd is gebleken dat het erg goed voor je is om een uur per dag in bad te liggen. Met een uurtje badderen verbrandt je net zoveel calorieën als met een wandeling van een half uur.

Dit onderzoek is afgenomen onder twee groepen mannen. De ene groep mannen moest een uur in bad liggen met de temperatuur van 40 graden. De andere groep moest zwetend een uur lang sporten op een hometrainer.

Bij allebei de groepen wat te zien dat het lichaamstemperatuur steeg met maar liefst 1 graden. Daarnaast werd er ook gekeken naar de calorieverbranding en de bloedsuikerspiegel. Uit het onderzoek kwam dat de mannen op de hometrainer wel meer calorieën verbranden dan de mannen in het bad, maar wel verbrandden de mannen in bad evenveel als iemand die een wandeling van 30 minuten heeft gemaakt.

Vind je het heerlijk om in bad te liggen met een boekje erbij of om lekker te ontspannen, dan moet je dit maar eens proberen! Heerlijk ontspannen en afvallen! DEEL dit leuke onderzoek verder met je vrienden op Facebook.