6 redenen waarom je sociale leven 10 jaar geleden veel beter was

Heb je ook dat gevoel dat je oud begint te worden als je begint over 10 jaar geleden. Ondanks dat 10 jaar niet zo lang voorbij lijkt zijn in die jaren enorme sprongen gemaakt qua technologie.

1. MSN
Was het eerste wat je deed toen je thuis kwam je pc aanzetten en gelijk naar MSN. Lekker kletsen en roddelen met je klasgenoten. Iedereen had de meest waanzinnige teksten in zijn profiel staan. Heerlijk! Helaas bestaat MSN niet meer en is hier WhatsApp voor in de plaatsgenomen.


2. SMS’en en bellen.
En mocht je nou willen weten wat het huiswerk voor de volgende dag ook alweer was, dan kon er altijd nog jawel; gebeld worden. En als je dan een SMS ontving (vaak uit pure verveling) stuurde je er één of twee terug en daar hield het dan bij op. Behalve bij je vlam dan, door jullie gesprekken moesten er gewoon berichten verwijderd worden om weer nieuwe te kunnen ontvangen. En dat terwijl die vlam nu tijdens een gesprek liever zijn ogen op zijn telefoon richt dan op jou. Waar het op neerkomt, we waren 10 jaar geleden veel meer bezig met het leven, en veel minder met onze telefoon. Als we iemand spraken werd er gebeld en hoorde we iemand zijn stem, nu appen we een eind heen en hebben de gesprekken negen van de tien keer geeneens inhoud. Daarnaast was het heel normaal om vijf uur later op een SMS te reageren, nu is het zo dat wanneer je niet binnen een bepaalde tijd reageert op een appje, mensen je wel weten te vinden via Facebook Messenger of Snapchat. Deze mensen moeten overigens echt overgaan op een Nokia 3310 en zich gaan realiseren dat ze zelf ook nog een leven hebben.

3. Social media

10 jaar geleden hadden we nog geen Facebook in ons leven. Hyves kwam net op. Je weet wel met die leuk poppetjes en fel gekleurde achtergrond. Misschien kan je Cu2.nl nog herinneren. Hierop kon je vragenlijsten invullen en contacten met je vrienden.

4.Verjaardagskaarten
Er zijn tijden geweest dat op de dag van je verjaardag de deurmat bezaaid lag met enveloppen, allemaal speciaal voor jou. De kaarten stonden vol geschreven met lieve teksten en felicitaties van familie, vrienden en pen vriendinnen (ja, ook dat deden we 10 jaar geleden, brieven schrijven) en als je een beetje geluk had zaten er ook nog wat knaken in. Nu, 10 jaar later, moeten we het doen met een afgezaagd bericht op Facebook, vaak in combinatie met één of andere random foto met de tekst ‘HAPPY BIRTHDAY’. Zo onpersoonlijk als wat.

5. Daten
Je kunt het je nog amper voorstellen maar 10 jaar geleden moesten we zonder dating apps gegadigde vinden om mee op date te gaan. Zo werd er op de man af gevraagd of er kans was op een date en leerde je door middel van communiceren (praten in real life) elkaar kennen. Zo wist je eigenlijk vanaf moment één al wat voor vlees je (inclusief inhoud) in de kuip had, anno 2018 is het maar nog afvragen of de meneer of mevrouw in kwestie wel zo leuk is als hij of zij zich voordoet op de chat. De kans dat je met een oude, dikke, behaarde, meneer in grote witte onderbroek chat is natuurlijk aanwezig.

6. Shoppen.

De e commerce stond nog in de kinderschoenen. Iets online bestellen durfde je hooguit met een studieboek of een kleinigheidje. Stel je eens voor dat het kwijt zou raken. Je ging met je vrienden het winkelcentrum in op zoek naar dat ene leuke truitje. Het had wel iets weg van een dagje Efteling.

Wat mis jij het meeste van 10 jaar geleden? Laat het ons weten in de comments